menu
Welkom bij de Belastingservice FNV

Belastingservice FNV
In 2021 staat de Belastingservice FNV ook weer voor je klaar. Vanaf maandag 14 juni kun je weer afspraken op locatie maken.

Met de onderstaande link kun je zelf een afspraak maken.

Leden van de FNV die eerder gebruik hebben gemaakt van de Belastingservice kunnen erop rekenen dat zij tot 1 januari 2022 de tijd hebben om via de Belastingservice FNV hun aangifte inkomstenbelasting te dienen.

Belastinghulp via mail
Via fiscalevragen@vereniging.fnv.nl kun je inhoudelijke vragen over je aangifte inkomstenbelasting stellen.
Een paar voorbeelden van vragen die we kunnen beantwoorden:
• Hoe moet ik inloggen?
• Mijn gegevens komen niet overeen met de gegevens die de Belastingdienst al heeft ingevuld. Wat nu?
• Ik heb kosten gemaakt in verband met ziekte, studie, alimentatie, enz.. Kan ik die invullen?
• En andere aangifte gerelateerde vragen.

Machtigingscode:
Als je verleden jaar gebruik hebt gemaakt van de Belastingservice FNV ontvang je automatisch de machtigingscode voor de aangifte van 2020 van de Belastingdienst. FNV leden die in 2021 voor het eerst gebruik maken van de Belastingservice zullen een machtigingscode moeten aanvragen bij de Belastingdienst.

Van een aantal machtigingscodes is de geldigheidsduur verlopen, deze zijn niet automatisch verlengd naar 1 september. Graag checken voordat je naar de locatie komt. Wanneer er een nieuwe machtigingscode moet worden aangevraagd erbij vermelden dat het voor aangifte via de FNV is.

Indien je een brief in de maand februari hebt ontvangen van de Belastingdienst met de machtigingscode, dan hoef je geen nieuwe code aan te vragen. Is de brief met de machtigingscode gedateerd in de maand maart, dan moet je wel een nieuwe machtigingscode aanvragen.
Aanvragen machtigingscode: dit kan op twee verschillende manieren:

1. Als je over een DigiD-code beschikt log je in op DigiD en via ‘machtigingen’ kun je dan een machtigingscode opvragen. De code is direct beschikbaar.
2. Je kunt bellen naar de Belastingdienst via 088 123 65 55 op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur, geef je BSN-nummer door en vraag een machtigingscode aan. Het duurt circa 5 werkdagen voordat je deze thuis per post ontvangt.

Machtingscode Toeslagen:
In 2021 kun je ook een afspraak maken voor een Toeslag(en). Je hebt hiervoor ook een machtigingscode nodig. Anders dan bij de aangifte wordt deze niet automatisch toegestuurd naar de leden. Deze code moet je zelf aanvragen.

Dit kan op dezelfde wijze, en hetzelfde telefoonnummer, als voor de aangifte. Ook hier duurt het 5 werkdagen voordat je de code in huis heeft. Hou hier rekening mee met het inplannen van een afspraak.
De code is nodig voor het lid en de partner.
NB, wanneer je de machtingscode toeslagen aanvraagt is deze beperkt geldig. De code moet binnen 3 weken na dagtekening van de brief geactiveerd worden (is dan een jaar geldig). Het activeren van de code kan plaats vinden tijdens de afspraak met de Belastingservice. Het is handig om niet eerder dan twee weken voor de afspraak te bellen om de machtigingscode aan te vragen.

 

Klik hier om een afspraak te maken