menu
Welkom bij de Belastingservice FNV

Belastingservice FNV

In 2022 staat de Belastingservice FNV ook weer voor je klaar.
Vanaf heden kun je met onderstaande knop een afspraak inplannen voor de belastingaangifte 2021 en/of toeslagen. 


Belastinghulp via mail
Via fiscalevragen@vereniging.fnv.nl kun je inhoudelijke vragen over je aangifte inkomstenbelasting stellen.
Een paar voorbeelden van vragen die we kunnen beantwoorden:
• Hoe moet ik inloggen?
• Mijn gegevens komen niet overeen met de gegevens die de Belastingdienst al heeft ingevuld. Wat nu?
• Ik heb kosten gemaakt in verband met ziekte, studie, alimentatie, enz.. Kan ik die invullen?
• En andere aangifte gerelateerde vragen.

Machtigingscode:
Als je verleden jaar gebruik hebt gemaakt van de Belastingservice FNV ontvang je automatisch de machtigingscode van de Belastingdienst voor het doen van aangifte. FNV leden die in 2022 voor het eerst gebruik maken van de Belastingservice zullen een machtigingscode moeten aanvragen bij de Belastingdienst.
Aanvragen machtigingscode: dit kan op twee verschillende manieren:

1. Als je over een DigiD-code beschikt log je in op DigiD en via ‘machtigingen’ kun je dan een machtigingscode opvragen. De code is direct beschikbaar.
2. Je kunt bellen naar de Belastingdienst via 088 123 65 55 op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur, geef je BSN-nummer door en vraag een machtigingscode aan. Het duurt circa 5 werkdagen voordat je deze thuis per post ontvangt.

Machtingscode Toeslagen:
In 2022 kun je ook een afspraak maken voor een Toeslag(en). Je hebt hiervoor ook een machtigingscode nodig. Anders dan bij de aangifte wordt deze niet automatisch toegestuurd naar de leden. Deze code moet je zelf aanvragen

Dit kan op dezelfde wijze, en hetzelfde telefoonnummer, als voor de aangifte. Ook hier duurt het 5 werkdagen voordat je de code in huis heeft. Hou hier rekening mee met het inplannen van een afspraak.
De code is nodig voor het lid en de partner.
NB, wanneer je de machtingscode toeslagen aanvraagt is deze beperkt geldig. De code moet binnen 3 weken na dagtekening van de brief geactiveerd worden (is dan een jaar geldig). Het activeren van de code kan plaats vinden tijdens de afspraak met de Belastingservice. Het is handig om niet eerder dan twee weken voor de afspraak te bellen om de machtigingscode aan te vragen.

 

Klik hier om een afspraak te maken